Lysdæmpere fra kendte mærker
Drømmer du om at selv kunne styre lysstyrken i din bolig?
Belysning i hjemmet – og alle andre steder – er nemlig allerbedst, når det kan tilpasses til den enkelte husstand og den enkelte situation.
Herunder kan du se et bredt udvalg af lysdæmpere, der enten kan monteres direkte på ledningen, på lystavlen eller i forbindelse med strømudtaget. Kig alle produkterne igennem her på Elvvs.dk, så finder du
med garanti en type, der er velegnet til dit behov.
Et stort udvalg af lysdæmpere hos Elvvs.dk
De forskellige lysdæmpere varierer i type, pris og anvendelsesmuligheder. Hos os finder du forskellige modeller, og der er derfor rig mulighed for at installere en eller flere i dit hjem, dit sommerhus, på din arbejdsplads eller et helt andet sted.
Overordnet set forhandler vi disse tre typer:
- Modeller til montering direkte på væggen (ofte i forbindelse med eksisterende stikkontakt/strømudtag).
- Modeller til montering direkte på lampens ledning.
- Trådløse modeller, der kan kontrollere flere lyskilder i et netværk, og som betjenes via en app.
Der er fordele og ulemper ved alle tre typer, så hvilken en du skal vælge, kommer helt an på dine præferencer, dine behov og din pengepung. Længere nede i teksten kan du læse mere om de ting, du skal kigge efter, inden du beslutter dig for en dæmpertype. Du kan også læse om, hvad der er specielt ved lysdæmpere, og hvornår det er en god idé at have en (eller flere) i hjemmet.
Det specielle ved lysdæmpere
Inden du kaster dig ud i at anskaffe en eller flere lysdæmpere, bør du overveje dine behov, økonomien i det og om de forskellige ting, du har tænkt dig skal "snakke sammen", rent faktisk er kompatible. Ofte kræver lysdæmpning nemlig en speciel type pære, der kan dæmpes, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken pære du sætter i en dæmpbar lampe. Både dæmperen, lampen og pæren skal kunne dæmpes, så derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige lampe foruden den rette lyskilde.
En dæmpbar lyskilde vil ofte være i form af en LED-pære i enten almindelig pæreform eller som spot. Der findes mange forskellige, så der er sikkert mindst en lysdæmper, der passer til dine behov.
Der kan være visse udfordringer ved at kombinere ting, som ikke virker sammen. Hvis du for eksempel sætter en ikke-dæmpbar pære i en lampe, der er tilsluttet et udtag med dæmpning, så vil du opleve, at pæren blinker, går i stykker eller slet ikke tænder, når du vil skrue op eller ned for lysstyrken. Derfor er det vigtigt at vælge den rette kombination af både lampe, dæmpning og lyskilde.
Hvis du har brug for hjælp til at vælge de rette ting, der kan snakke sammen, så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig godt på vej, hvis du ringer eller skriver til os for at få råd og kyndig vejledning.
Uanset om du anvender en LED-lyskilde eller en anden type sammen med din lysdæmper, så vil det ofte resultere i et varmere lys, når du skruer ned for lyset. Farven på lyset kaldes kelvin, hvorimod lysets styrke omtales som lumen. Jo højere lumen, jo højere watt vil den enkelte lyskilde formentlig bruge.
Hvornår er en lysdæmper en god idé?
Det kan f.eks. være, at du gerne vil have lysdæmpere monteret på væggen i alle rum i din bolig, og det kan derfor være en fordel at få en elektriker til at lave det i samme ombæring, når han alligevel kommer ud på din adresse for at udskifte lyskontakterne til de dæmpbare.
Det kan også være, at du bare gerne vil have en dæmpbar lampe over spisebordet, så der kan skrues ned for lyset, når der skal hygges med god mad, og op for lyset, når der skal arbejdes eller laves kreative ting, hvor man tydeligt skal kunne se, hvad man laver.
Hvis du spørger os, vil vi sige klart ja til, at en lysdæmper er en god idé. Der er næsten ikke den situation, hvor lysdæmpning ikke er en god idé. Du kan altid vælge at bruge dæmpningen eller lade være, hvis du har både lampe, passende lyskilde og dæmper, så du kan skrue op eller ned for lyset, men hvis du ikke har nogen dæmper, er du nødt til at affinde dig med den lysmængde, der nu engang er. Du vil i så fald skulle skifte lysstyrken ved at skifte hele pæren ud, så du f.eks. får en med færre lumen (lavere watt).
Lysdæmpere er et praktisk valg, hvis du gerne vil have alsidighed i dit hjem eller anden bygning, hvor du gerne selv vil være herre over lampernes lysstyrke ved at kunne skrue op eller ned for lysstyrken. Det er nemt og hurtigt at justere lysstyrken via en dæmper i stedet for at skulle skifte pæren eller gå og tænde og slukke lamper, alt efter din ønskede belysning.
Alternativer til lysdæmpere, der monteres på ledningen, på væggen eller på lystavlen er specielle, såkaldte "intelligente" pærer, som du kan styre individuelt eller unisont. Nogle kan endda både justeres i kelvin og lumen. Dog er pærer som disse ofte dyrere, og levetiden på dem er formentlig lavere end på almindelige pærer, der er dæmpbare.
Lysdæmpere til LED – Et energibesparende alternativ i vækst
Som nævnt tidligere, så er lyskilder, der kan dæmpes, ofte af typen LED. LED er en forkortelse for Light Emitting Diode, hvilket kan oversættes til lysgivende diode på dansk. LED-pærer er dermed markant anderledes end f.eks. de gammeldags glødepærer og de nyere energisparepærer.
I dag er LED-lyskilder blevet så energieffektive og så hurtige til at tænde, så de sagtens kan konkurrere med de gammeldags glødepærer. De bruger oven i købet markant mindre strøm, og de har dermed også udkonkurreret energisparepærerne, som ofte tager en del længere tid om at tænde.
Derfor er det et win-win, når du vælger at få en lysdæmper til LED-lyskilder. Så får du både en alsidig og fleksibel løsning, som samtidig er energibesparende. Der er f.eks. ikke nogen grund til at have fuld blus på lampen i hyggehjørnet, hvis der skal ses fjernsyn. Her vil det tværtimod være en fordel at kunne dæmpe belysningen, hvis der hverken ønskes kraftigt lys eller en slukket lampe, hvilket måske ellers ville være de valg, du havde.
Hvilken lysdæmper skal du vælge?
Der findes mange forskellige modeller på markedet. Her hos Elvvs.dk forhandler vi eksempelvis FUGA LED-lysdæmpere fra Lauritz Knudsen og LK OPUS og lysdæmpere til tavler. I nyere boliger og andre bygninger, er det oplagt at vælge en totalløsning og f.eks. få monteret dæmpere på eltavlen. Så kan du styre samtlige udtag til dine lamper, og dette vil ofte foregå via en app eller en fjernbetjening.
Alternativt kan du vælge en enkelt lysdæmper i stuen, og du kan f.eks. også ønske at have en dæmper i dit barns værelse, så der spares på lyset, når dit barn sover, men så der til gengæld er lidt lys, hvis barnet vågner op midt om natten. En smule lys i børneværelset kan komme frygten for mørket til livs, og barnet kan gradvist undvære lys, når han eller hun skal sove om aftenen.
Når det gælder selve brugen af den enkelte lysdæmper, så findes der forskellige løsninger, og du kan f.eks. vælge modeller, hvor du enten drejer på en knap, holder fingeren på en touch-knap eller fører indstillingen op eller ned.
De enkelte produkter er enten designet til at være smukke eller blot praktiske, men dem, der er designet på en æstetisk pæn måde, er typisk dem, der er beregnet til montering direkte på væggen. De bliver dermed del af indretningen, hvorimod de modeller, der er beregnet til at sidde på eltavlen inde i et skab, har mere fokus på det praktiske aspekt af lysdæmpningen.
Du kan have glæde af at få monteret en lysdæmper direkte på ledningen til enkelte, udvalgte lamper i hjemmet. Det kunne for eksempel være væglampen over sofaen. Så kan du skrue op for lyset, når du gerne vil kunne læse i en bog eller et blad, og du kan skrue ned for lyset, når der skal ses fjernsyn, og lyset ikke skal reflekteres i fjernsynsskærmen.
Altid god kundeservice hos Elvvs.dk
Hos os hos Elvvs.dk får du altid god kundeservice, og vi sætter en ære i at have en hurtig leveringstid. Vores leveringstid er normalt 1-3 hverdage, og vi sender varerne af sted til dig samme dag, hvis de er på lager, og hvis du bestiller inden klokken 14 samt anvender en betalingsform med omgående betaling (eksempelvis VISA/Dankort, Mastercard eller MobilePay).
Vi anvender GLS som postbud/fragtmand, og du har mulighed for at bestille pakker til private med eller uden omdeling samt til erhvervskunder, hvor pakken sendes til din arbejdsplads.
Foruden hurtig levering og god, kyndig kundeservice, tilbyder vi også prismatch. Det kan du læse mere om her på vores hjemmeside.
Hvis du har brug for hjælp til, hvilken lysdæmper lige netop du skal vælge til dit hjem, vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig videre. Du kan ringe til os på telefonnummer 70 200 049 eller sende os en e-mail på info@Elvvs.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.
Hvad er en LED lysdæmper?
En lysdæmper kan – som navnet afslører – dæmpe belysningen i dine lamper for at opnå belysning, der kan tilpasses til forskellige stemninger og situationer. En LED lysdæmper monteres på væggen ligesom en kontaktafbryder og kan justeres ved hjælp af fx en drejeanordning eller en skydeanordning. En LED lysdæmper er kompatibel med dæmpbare LED pærer.
Hvilke slags LED lysdæmpere findes der?
Hos Elvvs forhandler vi LK FUGA LED lysdæmpere til installation i væggen. Vi forhandler også LED lysdæmpere til ledninger og trådløse LED lysdæmpere, som kan kontrollere flere lyskilder i et netværk og som betjenes via en app.
Hvad koster en LED lysdæmper?
Det er svært at svare præcist på, fordi der findes så mange forskellige slags LED lysdæmpere. De billigste er lysdæmpere, der monteres direkte på ledningen til din lampe. Disse koster fra 160 kr., mens de trådløse systemer koster fra et par tusind kroner.