Radiatorer

Mange skænker ikke sine radiatorer en tanke – den er der bare. Men den er vigtig del af hjemmet, som sikrer varme i de kolde måneder. En nyere radiator kan gøre en stor forskel for energieffektivitet, og hvis du også vedligeholder den, kan det også forhindre problemer som ujævn opvarmning og støjende rør. Så næste gang du læner dig tilbage i varmen, kan du takke din pålidelige radiator for dens trofaste tjeneste.

 

Hvad siger kunderne?

Vælg de rigtige radiatorer

Hvis du er ved at bygge ny bolig, eller hvis du er ved at renovere den gamle, er radiatorer en af de ting, som skal tænkes ind i planerne fra starten. Du finder den radiator, der passer ind i hjemmet her på siden, hvor vi har samlet vores store udvalg af radiatorer fra kendte mærker. I vores sortiment finder du radiatorer fra bl.a.:

Når vinterkulden trænger sig på, og hyggelige stunder i hjemmets lune kroge kalder, er det vigtig at vælge en radiator, der kan fordele varmen jævnt. Derfor forhandler vi disse mærker, da vi gerne vil tilbyde dig de absolut bedste radiatorer på markedet, så du er sikret de bedste produkter til dit hjem.

Selv en lille radiator kan afhjælpe skimmelsvamp

En radiator kan hjælpe med at holde skimmelsvamp væk ved at opretholde en stabil og passende temperatur i dit hjem, hvilket reducerer fugtighedsniveauet og skaber et miljø, der er mindre gunstigt for skimmelsvamp at trives i. Hvis der er varme på i boligen, og varmen er jævnt fordelt i alle rum, er der mindre risiko for, at fugt fra varm luft kondenserer på kolde overflader og giver gode betingelser for skimmelsvamp. Her er nogle flere specifikke måder, hvorpå en radiator kan bidrage til dette:

  • Varme fra en radiator kan skabe luftstrøm i rummet, hvilket hjælper med at cirkulere luften og forhindre, at fugt samler sig i bestemte områder. God luftcirkulation er afgørende for at holde fugtighedsniveauet nede og forhindre skimmelvækst.
  • Hvis der er områder, der er blevet våde, kan varmen fra en radiator hjælpe med at tørre disse overflader hurtigere. Kolde hjørner og vægge er særligt udsatte i boligen, da køligere temperaturer kan få fugt til at kondensere. En radiator, der er korrekt placeret, kan hjælpe med at opretholde en jævn temperatur, hvilket mindsker risikoen for kolde og fugtige områder, hvor skimmel kan trives. 

Hvilken type radiator skal jeg vælge?

I vores sortiment finder du et stort udvalg af radiatorer, så du altid har mulighed for at vælge en model, som passer ind i lige netop dit hjem. Du finder både horisontale og vertikale radiatorer, almindelige panelradiatorer, mere kompakte radiatorer eller el-radiatorer. Du har også mulighed for at vælge de effektive lavkonvektorer, som egner sig særligt godt til at stå foran et stort vinduesparti.

Du finder også radiatorer, der adskiller sig på dybde, hvor du bl.a. kan vælge radiatorer med enkeltplade, radiatorer med dobbeltplade samt radiatorer med tredobbeltplade. Det er primært dit varmebehov, som har betydning for, hvor dyb en radiator du skal vælge. Det mest normale valg er dog den klassiske panelradiator, som du formentlig kender. Det er nemlig den model, som langt de fleste boligejere vælger, da det er en god og effektiv radiator, som kommer til en god pris.

Hvor skal jeg placere radiatorerne?

Det er altid en god idé at placere radiatoren under vinduet for at sikre, at den kolde luft, der kommer ind, bliver opvarmet og dermed skaber en mere ensartet rumtemperatur. Det forhindrer kuldenedfald og udnytter varmen effektivt.

Dog skal du også tænke på din radiators størrelse. Den optimale størrelse radiator tager højde for rummets størrelse, og hvordan det er indrettet. En korrekt dimensioneret radiator sikrer, at du får mest mulig varmeudbytte. For at finde ud af, hvor meget et rum skal opvarmes, skal man beregne radiatorens dækkeevne. En formel, som bygger på, at 1 m2 generelt kræver ca. 65 watt, hjælper her. Det sikrer, at man vælger en radiator med tilstrækkelig kapacitet til at opvarme rummet effektivt.

Hvad med el-radiatorer?

Hvis du ikke har centralvarme eller fjernvarme i din bolig, kan en el-radiator være det rigtige valg. Men da en el-radiator forholdsvis er dyr i drift, bør denne løsning kun implementeres, hvis du ikke har vandrør løbende rundt i din bolig, hvorfor det ikke er muligt at tilslutte normale radiatorer, som tilføres varme gennem vand. En elektrisk radiator kan således være et godt valg i eksempelvis sommerhuset, hvor du ikke har et vandbåret anlæg. Den mest økonomiske løsning på længere sigt i sommerhuset er dog opvarmning med varmepumpe, da den kan cirkulere den varme luft samt skabe et bedre indeklima, når du ikke er der.

Få billige radiatorer hos os

Hos EL & VVS er vi stolte af at kunne forhandle et bredt udvalg af radiatorer i høj kvalitet fra kendte mærker til billige priser. Det er din garanti for at få en billig radiator til dit hjem, som effektivt opvarmer din bolig. 

Vi gør vi en dyd ud af at give dig gode priser på gode radiatorer, hvilket er grunden til, at du altid kan få prismatch på de produkter, du finder hos os. Vi sørger også for en hurtig leveringstid. Skulle du have spørgsmål til en af de radiatorer, du ser her på siden, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som kan fanges på tlf. 70 20 00 49 eller på mail info@vvs.dk.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke typer radiatorer findes der?

Der findes radiatorer i forskellige størrelser og med forskellig effekt. Generelt findes der 3 forskellige typer af radiatorer: enkeltplade radiatorer, dobbeltplade radiatorer og tredobbeltplade radiatorer. Des flere plader, jo mere varme afgiver radiatoren.

 

Hvilken radiator skal jeg vælge til min stue?

Hvilken radiator, du skal vælge, afhænger af rummets størrelse og behov for opvarmning. Nogle rum er dog så store, at der skal anvendes flere radiatorer. En radiators forbrug er ca. 65 Watt pr. m2. Hvis din stue er 30 m2, er regnestykket 30 x 65 = 1950W. En radiator på 1950W eller to radiatorer på hver 1000W vil altså være passende.

 

Er en radiator bedre end gulvvarme?

Det afhænger af smag og temperament, om man er til det ene eller det andet. Hvor gulvvarmen er skjult, er en radiator synlig. Den usynlige varmekilde har stor betydning for mange mennesker. Derfor sættes der sjældent radiatorer op i nybyggede huse. Radiatorer har den fordel, at de varmer huset op med det samme, hvorimod gulvvarmen reagerer langsommere på temperaturskift. En optimal løsning er en kombination, hvor man supplerer gulvvarmen med radiatorer i de mest benyttede opholdsrum.

Et øjeblik...