Isolering
Hos EL & VVS sælger vi flere forskellige former for rørisolering og tilbehør fra kendte mærker såsom Rockwool, Armaflex, Tubolit og Isocer. Vi har valgt at forhandle disse mærker, fordi produkterne lever op til vores kvalitetskrav.
Ved at stille krav til vores forhandlere, er vi med til at sikre dig de bedste produkter inden for rørisolering.
Køb billig rørisolering online
Vi prismatcher alle VVS-produkter og el-artikler, så du altid er garanteret konkurrencedygtige priser.
Hvis du finder lavere priser på samme isoleringsprodukter hos en konkurrent, prismatcher vi det øjeblikkeligt. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser og en billig isoleringsløsning.
Hvad er isolering og rørisolering?
Du kan bruge isolering til at bygge dit nye hus eller efterisolere din nuværende bolig, hvis din ejendom er gammel, eller du oplever vedvarende træk. Isolering bruges til at undgå varmetab, der ellers kan være en dyr affære.
Du kan nemlig sagtens bevidst reducere dit varmeforbrug ved at mindske din brug af varme – men hvis din bolig er dårligt isoleret, vil du ikke kunne undgå at bruge ekstra energi på at varme din bolig op. Det skyldes, at varmen siver ud, hvilket i værste fald vil kunne lede til fugt og svamp.
Ved isolering af enten vægge, loft eller gulv, vil du typisk skulle anvende glasuld eller stenuld, men der findes også andre former for isolering. Den helt store fordel ved ulden er, at den er let at skære i og flytte rundt på i forhold til mange andre materialer.
Hvad angår rørisolering, handler det om at isolere dine varmerør noget bedre, så der holdes på varmen i rørene, og derfor ikke bruges mere energi end højst nødvendigt.
Der kan være mange fordele ved at efterisolere dine rør, og du kan spare mange penge ved at isolere eller genisolere dem.
En god tommelfingerregel er; hvis isoleringen på dine rør ikke allerede er mere end 30 mm. brede, bør du overveje at genisolere dine varmerør.
Det skyldes, at energien herefter vil blive benyttet langt mere effektivt end før. Rørene vil typisk befinde sig omkring husets varmekilde – f.eks. ved dine rør til brugsvand.
Det kan også være en god idé at beklæde dine isolerede rør med vores effektive PVC-isoleringsfolie, da det forhindrer fugten i at opstå.
Montering af isolering til rør og hjem
Det er ganske nemt at montere rørisolering på dine rør eller varmeanlæg, og derfor vil du typisk også selv kunne varetage denne opgave. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, kan du med fordel benytte dig af denne 5-trins-guide til at finde ud af, hvordan du isolerer dine rør.
Du vil få brug for tilbehør såsom rørisoleringslim eller specialtape, hvis du ikke allerede ligger inde med disse ting.
Du bør starte med at måle tykkelse og længde op af de rør, du gerne vil have isoleret, så du ved, hvor mange meter rørisolering, du skal bruge. Det er altid en god idé at købe lidt ekstra ind, så du er sikker på, at du får dækket alle dine rør.
Vi anbefaler, at du bruger vores rørskåle til rørisolering, som du skal placere uden på dine rør. Der findes to typer af disse rørskåle: rørskåle af skumplast og rørskåle af mineraluld. Ved sidstnævnte skal du typisk bruge ståltråd eller tape til at spænde fast på røret.
Rørskåle kan fås i forskellige størrelser. En tommelfingerregel er, at du som minimum bør isolere med 40 mm. isoleringstykkelse. Jo tættere på rørene, du placerer dine rørskåle, jo bedre vil de også kunne holde på varmen.
Hvor ofte skal isolering skiftes?
Det er typisk en god idé af genisolere tager på dit hus, hvis det er overskredet de 15 år i levealder. Hvis det allerede er blevet efterisoleret, kan det godt holde i nogle flere år.
Når det kommer til rørisolering, bør du sikre dig, at der ikke er mindre end 30 mm. rørisolering på dine nuværende rør. Og hvis du alligevel skal genisolere, så sørg for, at isoleringstykkelsen som minimum er 40 mm.
Hvis du endnu ikke har fået isoleret dine varmerør, vil du kunne spare flere tusinde kroner om året ved at få det gjort.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor meget isolering i gulvet?
Bygningsreglementets krav siger, at der skal være en U-værdi på højst 0,1 W/m2K eller en normalvis gulvisolering på omtrent 300 mm.